Naturalne masło do ciała MALINA z BERGAMOTKĄ

2.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,00 zł 29.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Masło Malina z Bergamotką Naturolove to idealny produkt przeznaczony dla skór wrażliwych i skłonnych do reakcji alergicznych. Delikatna konsystencja i zmysłowy zapach wprowadzą Cię w świat porannego ogrodu, pełnego dojrzałych malin.

Idealny do masażu. Idealny na prezent. Idealny....

 

UWAGA!

Użycie może grozić wywołaniem rozkoszy...

...a za to już, nie odpowiadamy :)

 

Duży udział oleju z pestek malin w maśle wpływa na poprawę elastyczności skóry oraz wzmacnia barierę lipidową naskórka.  Masło zawiera wysoką zawartość antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Dodatek oleju z pestek porzeczki wzbogaca masło min. o kwas linolenowy, który wzmacnia działanie przeciwzapalne i dotleniające skórę.

 

składniki aktywne:

butyrospermum parkii butter: masło Shea - substancja otrzymywana z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce. Wzmacnia cement międzykomórkowy, zmniejsza transepidermalną ucieczkę wody ze skóry TEWL. Zawiera A, F, E, kwas: oleinowy, stearynowy, linolowy i inne. Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Przyśpiesza gojenie podrażnień, ran i poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem SPF 3-4.

cocos nucifera oil: olej kokosowy – pozyskiwany z miąższu kokosa. Jest uważany z najzdrowszy olej z uwagi na trójglicerydy średniołańcuchowe MCT.  Zawiera: B6, B12, C, E, kwas laurynowy, który posiada właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze. Kwas foliowy, potas, żelazo, wapń, magnez, jod. Jest naturalnym filtrem SPF 10.

prunus amygdalus dulcis oil: olej migdałowy - posiada bursztynowy kolor, lekko słodkawy smak i prawie niewyczuwalny zapach. Bogaty jest w substancje białkowe, zawiera witaminy A, D i E oraz witaminę B2, proteiny i minerały, a także kwasy tłuszczowe nienasycone: linolowy (20-30%) i oleinowy (60-70%) świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry dojrzałej jak i niemowlęcej a także podrażnionej, przesuszonej czy wrażliwej. Nie ma też żadnych przeciwwskazań, aby olej migdałowy stosować również na skórę z problemami takimi jak łuszczyca czy egzema.

oryza sativa seed oil: olej ryżowy -  olej będący emoliente,  bogaty w NNKT, fitosterole i antyoksydanty. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry ma działanie natłuszczające, wygładzające i zmiękczające. Zapobiega procesom starzenia, dzięki neutralizowaniu wolnych rodników. Polecany do skór suchych, dojrzałych i wrażliwych.

hydrogenated vegetable oil: emolient - astosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną, która ogranicza nadmierne odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy. Wygładza i zmiękcza ich powierzchnię.

rubus idaeus seed oil: olej z pestek malin - olej z pestek malin jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3 i 6), antyoksydantów (karotenoidów, wit. E). Jest lekkim olejem, tworzy na skórze film, dzięki któremu ogranicza odparowanie wody z naskórka . Zastosowany w kosmetykach ma działanie wygładzające, zmiękczające, przeciwzapalne oraz regenerujące. Polecany dla każdego rodzaju cery, także wrażliwej.

ribes nigrum seed oil: olej z nasion czarnej porzeczki - stosowany jest w leczeniu wszelkiego typu podrażnień skóry, atopowym zapaleniu, egzemy, łuszczycy, świerzbiączce, łupieżu, wypadaniu włosów i łamliwości paznokci. Przywraca prawidłowy skład flory bakteryjnej skóry. Polecany do stosowania w produktach do skóry dojrzałej, wrażliwej, zniszczonej i suchej. Doskonale sprawdza się w  kremach i balsamach po opalaniu.

tocopheryl acetate: witamina E - ogranicza procesy starzenia, jest silnym antyoksydantem, poprawia kondycję skóry, pełni funkcję naturalnego konserwantu.

 

Sposób użycia: stosować codzinnie na oczyszczone ciało, najlepiej na noc, na wilgotną skórę. Wmasowywać do wchłonięcia (..albo i dłużej :)).

 

INGREDIENTS:

Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Oryza Sativa Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Rubus Idaeus Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Aroma, Limonene*, Linalool*, Clitra*

* składnik olejku eterycznego

 

pojemność: 120 ml

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl